Olej v Chl. kvapaline
...a myslíte že By prasknuté tesnenie mohlo spôsobovať aj dymenie z hrdla na nal. oleja?
...Viem že to zvyknú robiť kruhá ale pýtam sa či mate niekto s tým skusenosť...
...a ešte mi aj trošku stupla hladina oleja ale nie som si na sto percent istý...
...spôsobuje prask. tesnenie pod gebulou velkú stratu výkonu alebo to necítiť...
...oplatí sa meniť tes. alebo mám na to kašlať a jazdiť dalej...
...pomohlo by dotiahnutie hlavy ?...
No Smoke no Fan
Fiat tempra 1.9 TDid
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Fiat Tipo 1,9td r.v 92
Skoda Octavia combi 1,9tdi 170PS r.v 04
hlavu bych nedotahoval zkusil bych premerit tlaky ve valcich tam bych asi zacal ptam se voda jse ztraci jestli by sla do oleje delalo by to emulzi bilej sajrajt neco podobnyho jsme resisili na firme ale bylo to vadnym naftovym cerpadlem co tlaci naftu do valcu takze nafta sla do oleje no a zbytek jsi domyslis ale zacal bych tema tlakama na valcich jestli muzu poradit hodne zdaru preji
ale nafta má snad jít do válců??!
seat ibiza 1,9tdi,power plus 764
Lancia kappa 2,4jtd,pjetihrnek:-),už je pryč
fiat brava 1,9td,prodáno
tempra 1,9td,jede jak z praku,olej už nebere,ve stadiu oprav a úprav
2)pokud ti přibejvá olej-je to určo to samé(min.těsnění)
3)ztráta tlaků ve válci tak to je horší,prasklá hlava
4)vše do homady:min(a to je ta levnější varianta,tak těsnění pd palicí,ale já to odhaduji na prasklinu v hlavě válců)
ale není od věci,než to rozebereš,přeměřit tlaky ve válcích a až sundáš hlavu tak na té dvojici ventilů(kde jsou malé tlaky tak zkontrolovat,zda v kanálech není prasklá hlava,popřípadě dosedací plochy ventilů(podpálený ventil a pod.)popřípadě zabrousit všechny ventily(určo to není na škodu)zvíší se ti tlaky ve všech válcích),a pokud máš hodně nalítáno i na rozvodovém řemeni,zainvestoval bych i do něj a udělal to na jednou,a máš to z jedné vody na čisto,todˇ to můj názor
Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků
Fiat Tipo 1,9td r.v 92
Skoda Octavia combi 1,9tdi 170PS r.v 04
...ten olej vo vode je tam od nova sprvu som si myslel že je to nemrznúca Kvapalina pre Opel tá je že vraj Čierna...
...neviem či som sa zmienoval aj o tom ale mizne mi aj chl. kvapalina
No Smoke no Fan
Fiat tempra 1.9 TDid
2/ak ti praskne tesnenie tak sa ti zacne miesat voda s olejom a dymi to ako slak zovsadial-vyfuk,motor a kazda skarka a najskor pri dlhsej reskejsej jazde by si ju mohol zadret alebo tak neako.
s takymito priznakmi by som neazdil a dal to pozriet lebo zivotnost motora nemusi byt dlha.
TEMPRA SW 1,9 tds 66Kw 303000km
r.v:96
5l na 100km
No Smoke no Fan
Fiat tempra 1.9 TDid
1/ak by si mal prasknutu hlavu tak by sa ti to prehrievalo ale na zvuku a chode to neako nespoznas az pri blizsiej kontrole a stracala by sa ti voda,nepostrehol si ci sa ti to nezacalo viac prehrievat?
2/ak ti praskne tesnenie tak sa ti zacne miesat voda s olejom a dymi to ako slak zovsadial-vyfuk,motor a kazda skarka a najskor pri dlhsej reskejsej jazde by si ju mohol zadret alebo tak neako.
s takymito priznakmi by som neazdil a dal to pozriet lebo zivotnost motora nemusi byt dlha.
mě se nehřála,a měl sem ju prasknutou na 3místech,tahala jak prase,voda se ztracela minimalně,ale npo otlakování mi řekl tohle,a ještě sem měl v haji gufera na ventilech takže žrala oleju hafo
fiat brava 1,9td,prodáno
5l na 100km
...no neviem neoplatí sa mi do toho brlať aj tak to už netahá radšej zoženiem druhý motor a bude pokoj ...jediné čo urobím bude že zmeriam tlaky
to bude asi najlepsie aj podla mna,dobry motor zozenies aj lacnejsie ako cena opravy takehoto motoru,inak na tie kilometre bude zaujmave ake bude mat motor tlaky.Daj vediet ake tlaky budes mat.
5l na 100km
FIAT TIPO 1.9TDs predosly majitel Majster.302 000 km motor super, uz je v novej kasni.Pomaly davany do kopy
fiat brava 1,9td,prodáno
Auto ani nemsí strácel výkon a jet dobře. Válce můžou být stále těsné, ale voda se klidně přes těsněné dostane do oleje.
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
FIAT TIPO 1.9TDs predosly majitel Majster.302 000 km motor super, uz je v novej kasni.Pomaly davany do kopy