baterka v háji?

Více
17 roků 4 měsíců zpět #16 od drto
Odpověděl drto pro téma Re: baterka v háji?

no ja mam tiez problem z baterkou. kupil som novu 44 Ah (na 1,4 myslim ze staci) dal som ju cez vikend nabit. ale ked necham auto stat den - dva tak pri starte netoci motor uplne v pohode ale tak ako by nebola nabita baterka a pritom ked zmeriam volty tak ma okolo 12,7 V az 12,8 V. a odber v klude je 0,08 A. tak kde by mohol byt problem?

Zkus zmerit elektrolyt. Vetsinou kdyz je spatna baterie, tak je na plus polu spatna hodnota.
Je mozne, ze je vadna od vyroby.
Jeste jedna vec. Dival jsem se do manualu k autu a je tam uvedena baterie 55Ah, takze je otazkou, zda ta 44Ah neni prilis slaba.

no elektrolit nemam ako zmerat pretoze je to bezudrzbova bateria takze sa k nemu nedostanem :( jedine navrtat dierku do baterie striekackou vytiahnut trosku a tak zmerat. ono neni problem dat baterku zreklamovat je na nu zaruka dva roky. a co sa tyka tych 44Ah tak tu na fore som si cital v clankoch o 1,4 ze je tam doporucena 40Ah bateria tak si myslim ze ta 44 je dost.

Fiat Tipo, 1.4 karbec, r.v. 1990, 210 000 km - predané

Fiat Brava, 1,6 16V, r.v. 1998, na tacho 61 500 km

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 4 měsíců zpět #17 od temprař
Odpověděl temprař pro téma Re: baterka v háji?
4 A.h by neměli hrát roli. Ale opravdu je nejlepší to dodržovat. Slabší AKU Ti za chvíli odejde a když tam dáš silnější tak Ti altík nestíhá dobíjet. Nedobíjí ji tak,jak by měl.

Tempra je už bohužel pryč - ale zůstává v mém srdci na věky. Zlatý 2.0 8V.
Nový tel kontakt 774 688 475
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -

Více
17 roků 4 měsíců zpět #18 od drto

4 A.h by neměli hrát roli. Ale opravdu je nejlepší to dodržovat. Slabší AKU Ti za chvíli odejde a když tam dáš silnější tak Ti altík nestíhá dobíjet. Nedobíjí ji tak,jak by měl.

no ono ma este napadlo ze to robi koli tomu ze sa trochu schladilo. ked bolo teplejsie tak startovalo v pohode. a inak ked dojazdim autom tak bateria aj po dvoch dnoch drzi stale 12,7 - 12,8 V

Více
17 roků 4 měsíců zpět #19 od temprař
Odpověděl temprař pro téma Re: baterka v háji?
Dle mne je takový napětí v normě. Jen nevím,pod kolik voltů by maximálně mělo klesnout napětí při zapnutém spouštěči.

Tempra je už bohužel pryč - ale zůstává v mém srdci na věky. Zlatý 2.0 8V.
Nový tel kontakt 774 688 475
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -

Více
17 roků 4 měsíců zpět #20 od drto

Dle mne je takový napětí v normě. Jen nevím,pod kolik voltů by maximálně mělo klesnout napětí při zapnutém spouštěči.

ono mi tu bateriu meral aj jeden chlapik takym specialnym meracom ktory akoze simuluje startovanie auta a hovoril ze je dobra a treba ju len dobit

Více
17 roků 4 měsíců zpět #21 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: baterka v háji?

Napeti nesmi klesnout pod 10V pri startovani.

Více
17 roků 4 měsíců zpět #22 od drto

Napeti nesmi klesnout pod 10V pri startovani.

tak to urcite neklesa.

Více
17 roků 4 měsíců zpět #23 od Max-el
Odpověděl Max-el pro téma Re: baterka v háji?
tak jsem sundal baterku z nabíječky, když jsem jí zašroubovával, tak měla 13,5 V

změřil jsem odběr na prázdno a má to 0,1A což vypadá, že je dost.

Jestli jsem to správně spočítal, tak při baterce 55Ah to znamená 23 dnů bez dobíjení. Je to možný, počítam správně?

Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05

Více
17 roků 4 měsíců zpět #24 od SKV
Odpověděl SKV pro téma Re: baterka v háji?
Tak, tak Maxi, počítáš správně! :lol:

Tipo 1,4 iE, najeto
235 000 km

Více
17 roků 4 měsíců zpět #25 od skypan
Odpověděl skypan pro téma Re: baterka v háji

vodu ani vlhkost sem tam nepozoroval.

navíc Tipo stálo celou dobu v garáži

to jsou všechno málé odběry-plnej souhlas,dělá to baterka, jinak aku,je-li v poho má samodobíjecí schopnost ,kdyš začne odcházet tak se začíná vybíjet,snižuje se kapacita,elektrolit je vhorším stavu a pod.

jj to je dost..kamarád něl kabely z okna bytovky ven až do auta....,nabíječku doma..

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
17 roků 4 měsíců zpět #26 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: baterka v háji?

tak jsem sundal baterku z nabíječky, když jsem jí zašroubovával, tak měla 13,5 V

změřil jsem odběr na prázdno a má to 0,1A což vypadá, že je dost.

Jestli jsem to správně spočítal, tak při baterce 55Ah to znamená 23 dnů bez dobíjení. Je to možný, počítam správně?

To jsi spočítal správně, ale je to doba do totálního vyšťávení a to z maximálního nabytí.
Reálná doba je tak polovina. :(

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
17 roků 4 měsíců zpět #27 od Max-el
Odpověděl Max-el pro téma Re: baterka v háji?
zítra ráno změřim a až se vrátim z práce tak změřim znova. no a asi začnu tahat pojistky

Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05

Více
17 roků 3 měsíců zpět #28 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: baterka v háji?
Tak jsem dneska přišel k autu, otočím klíčkem a ejhle palubka svítí nějak málo.....otočím klíčkem a motor se dvakrát otočil a konec, baterka vybitá :( a to přitom včera s tim jel otec a úplně v klidu, takže to vypadá že je mrtvá :!: No nic naštěstí jsem měl jednu novou ve sklepě, tak jsem jen přehodil a mohl jsem odejet 8) ....ale i tak jsem ji zkusil dát na nabíječku, je tam už pár hodin a ampérmetr sice klesl, ale už dolů nejde, nechám ji tam do rána, ale určitě bude po ní....zajímavý jen polevily mrazy a konec, a když bylo -10°C tak jsem startoval jako pán :evil:

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
17 roků 3 měsíců zpět #29 od skypan
Odpověděl skypan pro téma baterka v háji
jj baterky vždy dostávají nejvíce počudit v zimě,anebo kdyš se na delší dobu ochladí

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
17 roků 3 měsíců zpět #30 od čenda
Odpověděl čenda pro téma Re: baterka v háji?
Jen abych něco hodil do placu - pokud se má baterka delší dobu skladovat v chladu, nesmí být vybitá. Plně nabitá baterka skladování v mrazu teoreticky přežije bez újmy, vybitou to zabije.
Plně nabitá baterie, pokud je OK, si musí udržet po 24 hodinách napětí nejméně 12,6 V.
Možná to všichni víme, ale to jen aby řeč nestála :wink:

1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...

Vygenerováno za 0.075 sekund