přední ramena

Více
15 roků 5 měsíců zpět #1 od Max-el
přední ramena vytvořil uživatel Max-el
mam 2 dotazy k předním ramenům. Pevní si asi hned zodpovím sám, ale chci se ujistit.

Jak poznám, že jsou čepy na rameni v pořádku? Pohybují se dost ztuha a gumová prachovka kolem nich je nepoškozená. Mám zkontrolovat ještě něco?

A za druhé bych potřeboval poradit od někoho, kdo sundaval silentbloky z ramene, jak to řešil. Zkoušel jsem je dostat dolů kladivem, ale nehnul jsem s nimi. Rady ať tam dam rovnou nový ramena mě nezajímají ;) nemá cenu kupovat celé ramena, když mi v dílně leží nové silentbloky.

Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 5 měsíců zpět #2 od Funman
Odpověděl Funman pro téma Re: přední ramena
Ahoj Maxi. Takže jak píšeš, pokud jdou čepy ztuha a není poškozená prachovka, tak by měly být OK. Takhle nějak vypadají totálně KO:
www.fiattipo.net/modules.php?name=gallery2&g2_itemId=13114

No a k těm silenblokům. Budeš muset použít flexu a řezat, jinak je dolů nedostaneš. No a nové pak přesně usadit (správně nasměrovat) a nalisovat...

Robert
Bývalé: FIAT TIPO 1.6ie DGT DOHC 90ps r.v.90 - zůstane mi v srdci hodně dlouho...
Současné: Mazda 323F BA 1.8i DOHC 16V 85kW 115ps r.v.97 - jezdí fakt dost dobře...
www.fiattipo.net/modules.php?name=gallery2&g2_itemId=22522

Více
15 roků 5 měsíců zpět #3 od remarque
Odpověděl remarque pro téma Re: přední ramena
Pokud jdou čepy ztuha jsou ok.
Silentbloky podélně řízni opatrně flexou, aby jsi nezajel do ramene a pak už půjdou normálně zklepnout dolů.

FIAT Tipo 1,6 159A3.046 r.v.91

Více
15 roků 5 měsíců zpět #4 od Funman

Pokud jdou čepy ztuha jsou ok.
Silentbloky podélně řízni opatrně flexou, aby jsi nezajel do ramene a pak už půjdou normálně zklepnout dolů.

Pozdě...:fuck: :wink:

Robert
Bývalé: FIAT TIPO 1.6ie DGT DOHC 90ps r.v.90 - zůstane mi v srdci hodně dlouho...
Současné: Mazda 323F BA 1.8i DOHC 16V 85kW 115ps r.v.97 - jezdí fakt dost dobře...

Více
15 roků 5 měsíců zpět #5 od Max-el
Odpověděl Max-el pro téma Re: přední ramena
ok, díky za rady. Flexou jsem se už taky snažil, ale ta guma hrozně smrdí... Uvidíme, zkusím jí sundat pilkou na železo a pak to vzít flexou

Více
15 roků 5 měsíců zpět #6 od mirek01
Odpověděl mirek01 pro téma Re: přední ramena
No tohle je dost blbá práce, bacha na to nalisování pod správným úhlem, já sem to tam jednou dal nějak špatně a ta guma se utrhla :D

Více
15 roků 5 měsíců zpět #7 od Michael!!!
Odpověděl Michael!!! pro téma Re: přední ramena
práce je to hrozná já jsi pamatuju jak jsme to dělaly na učnáku ve III ročníku,dělaly jsme to na nákém Citroenu a misr řekl raději to udělám já ono to je dost drahé a musí se to udělal dobře a my tedy fajn že se budeme dívat...a misr to tam lisoval a už mu to tam nesedlo a skurvil to tak byl dost nasranej a to 2 jsme dělaly mi se spolužákem a udělaly jsme to dobře:)...musí se pomalu,opatrně a přesně

Fiat Tempra 1.6i.e cat.kombi 1992!!!

Více
15 roků 5 měsíců zpět #8 od jipaf
Odpověděl jipaf pro téma Re: přední ramena
máš ty ramena vyhozená z auta?

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
15 roků 5 měsíců zpět #9 od Funman

Juro, blbější otázku jsem dlouho neslyšel... :roll:
Ale to se stává i v lepších rodinách... :lol:

Robert

Více
15 roků 5 měsíců zpět #10 od jipaf

Juro, blbější otázku jsem dlouho neslyšel... :roll:
Ale to se stává i v lepších rodinách... :lol:

neslyšel??? pokud já vím, tak jsem to sem napsal a né namluvil..
to jenom na upřesněnou.. chytrolíne :roll:

pokud odšroubuješ silenty a tozní skrutný stabilizátor, chceš li kost, dá se to celé vytočit o 180°.. a taky by to mělo jít, možná lepší než se trápit se šroubem, který už jsem taky dodatečně sháněl... při výměně padl za vlast..
jen mě totiž zajímalo v jakém stavu má ten čep, nikde tady o tom nepsal a mi na ramenech, když jsem měl zničený silenty tak už byl zpravidla i ten čep v háji..
asi to dělají z plastelíny...

Více
15 roků 5 měsíců zpět #11 od Funman
No dobře, tak jsem nečet blbější otázku...
No a jinak chytrolíne, pokud by jsi ty zase četl pořádně a od začátku, tak by ses dočet, že Max napsal: "Pohybují se dost ztuha a gumová prachovka kolem nich je nepoškozená." Takže co z toho vyplývá?
No a ještě jinak. Chtěl bych tě vidět, jak bys lisoval na rameno nové silenbloky, pokud bys je měl ještě pořád na autě. Takže tak. :wink:

Robert

Více
15 roků 5 měsíců zpět #12 od Max-el
rameno mám samozřejmě vyndané :lol: Hlavní důvod, proč jsem to rozebíral byla kontrola čepu. Takže ten blbě přístupný šroub jsem už vyklepal a naštěstí nezničil.

Staré silentbloky jsem už sundal a teď potřebuji nějaký tip, jak tam nalisovat ty nový. Nutno říci, že žádný lis nemám a do svěráku se nevejdou... Funguje opravdu ten trik "rameno do mrazáku, silentblok na topení"? Zkoušel jsem to tam lehce naklepnout, ale to se nepovedlo.

Více
15 roků 5 měsíců zpět #13 od jipaf
tak se obávám že pokud nemáš alespoň skromně vybavenou garáž nebo nějakého kolegu který ti to tam za pivo dá, tak v prstech to nenalisuješ, domnívám se že ani kdyby jsi to mrazil či jinak, tohle to se dělá s ložiskama a ty jsou čistě celokovové a né v kombinaci s gumou.. ale za pokus to stojí, aspoň si nemůžeš pak vyčítat že jsi to vůbec nezkusil..
pak dej vědět, jak se ti to povedlo...

www.pop-art.cz/AhxPagPrdImg.aspx

ty chceš měnit jenom tu vnitřní gumu?
než někoho a někde seženeš nemáš lepší obědnat celý kovo-gumový?
i tak to vyjde pořád levněji, než celé to rameno, pokud spočítáš kolik si přiděláš práce se sháněním a někam ježděním...

Více
15 roků 5 měsíců zpět #14 od jipaf

"Pohybují se dost ztuha a gumová prachovka kolem nich je nepoškozená." Takže co z toho vyplývá?
No a ještě jinak. Chtěl bych tě vidět, jak bys lisoval na rameno nové silenbloky, pokud bys je měl ještě pořád na autě. Takže tak. :wink:

jak nešpičkuje jeden tak začne druhej, jenom jsem se zeptal, to se nesmí?
někteří mají docela dobře vybavené garáže s hydraulickými zvedáky a slušnými kanály, tak teda sorry ale jenom jsem se zeptal, nevím jaké má možnosti...
i pokud to máš na autě, odkroutíš to od silentů a kosti, poradíš s tím hýbat aby jsi si ověřil jak se ten kulový čep chová a jde vidět i na prachovku..
jj, praxe :roll:

a pokud se chceš tady do někoho trefovat.. a psát že jeho příspěvky jsou...
tak se sám podívej na tento příspěvek který tady někdo poslal Zaslal: st 25. listopad, 2009 17:39 .. nehodlám to komentovat že to nedokáže ani můj syn, který chodí do 2.třídy ZŠ, ale budiž, každý se máme už ze zákona nějak se svobodně projevit, .. :?

Více
15 roků 5 měsíců zpět #15 od Max-el

ty chceš měnit jenom tu vnitřní gumu?
než někoho a někde seženeš nemáš lepší obědnat celý kovo-gumový?

ten odkaz na katalog nefunguje, tak nevím co si posílal. Každopádně citované části Tvého příspěvku nerozumím. Já mám celé silentbloky, to znamená že vnitřní kovovou část, přes to gumu a přes to další kovovou část, která se už šroubuje na nápravnici.

No, možná že se zastavím v servisu a zeptám se, za kolik mi to tam nalisujou

Vygenerováno za 0.080 sekund