Vyjizdeni nadrze do prazdna

Více
17 roků 1 měsíc zpět #1 od neohoney
Ahoj panove,rad bych vedel jestli je nebezpecne vyjizdet nadrz do prazdna,mam ted tipo chvili a tak zkousim jakou to da spotrebu.Po vyjeti do prazdna,kdy mi zacne auto cukat,tak po naliti nafty to zase bez problemu chytne a jedu bez starosti.Zatim jsem to jeste neodvzdusnoval.Musim to po kazdym vyjeti do prazdna odvzdusnit?Kazdej mi rikal,ze zadru cerpadlo nebo,ze znicim katalyzator..co myslite chlapi?
Dekuji za prispevky.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 1 měsíc zpět #2 od Předseda
Myslím že jsme to tu řešili a že se tomu nic nestane, ani se to nemusí odvzdušňovat. Jinak nádrž nemusíš vyjíždět do sucha, abys zjistil kolik ti to žere. Stačí vědět jaký má objem a při tankování do plna zjistíš, kolik ti v ní zbylo.

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Více
17 roků 1 měsíc zpět #3 od Jenda
Odpověděl Jenda pro téma Re: Vyjizdeni nadrze do prazdna
No do sucha vyjíždět nádrž u diesla nedoporučuju,to by si takhle jednou nemusel nastartovat díky vzduchu v pal. systému.A navíc,sebere to všechen bordel v nádrži kterej je nadně.Sice v nádrži je sejtko,ale po čase se může ucpat.

1.6 DOHC r.v.89,naj.220 000Km,spotř.8.2L/100
Šlape jako hodinky,ale nemá STK,spinká v depozitu.
Opel AstraF 1.7TDs,momentálně plně využito.
Fiat 127, spotř.5.2L/100 ,spinká v garáži.

Více
17 roků 1 měsíc zpět #4 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: Vyjizdeni nadrze do prazdna
No prave, ze td se ti zavzdusni jako prd, kolikrat ja tocil jak blazen a malem vybil baterku, kdyz mi dosel benzin na ceste :lol:

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
17 roků 1 měsíc zpět #5 od neohoney
chlapi zjistil jsem,ze se opravdu vyplati kupovat kvalitni naftu,s naftou od Shellky jezdim(kdyz jedu sam a pohodovou jizdou) za 4/100 a to fakt nekecam...kombinace mesto dlouhy trasy a kolony max.5/100...jsem nadmiru spokojenej...myslim,ze je znat kazde kilo....zkousim to prave s co nejmensi zatezi paliva,mel jsem i plnou nadrz a spotreba se mi zvysila o cely litr na sto...mam tam v prumeru max. tak kolem 8l a zere mi to tech 4/100 a musim tam mit naftu od Shell jinak z jinejch zdroju jsem se dostal na spotrebu i 5,5/100....proste mazec co vsechno ovlivnuje spotrebu.Jezdim v okruhu 50km takze poho.Taky mi hodne udelal novy termostat,kdyz se to hned zahreje tak mi to udelalo o pul litru min.Proste to chce experimentovat a mit dobre serizeny motor a starat se onej.

Více
17 roků 1 měsíc zpět #6 od neohoney
od nas chlapi jezdi cely zivot skoro do mrte a nikdy nemeli problem,je pravda,ze se to musi obcas odvzdusnit,ale jinak tady u tech starych aut je to v poho...horsi je to u TD jak uz bylo uvedeno...

Více
17 roků 1 měsíc zpět #7 od rat21
Odpověděl rat21 pro téma Re: Vyjizdeni nadrze do prazdna
Najjednoduchsie je natankovat doplna, zapisat si kilometre, pri dalsom tankovani zase doplna ihned zistis spotrebu. Nie je to sice uplne presne, ale je to najrychlejsi sposob. Cim vacsi pocet tankovani, tym presnejsia spotreba.

1.9 TDsX - r.v. 1991 - 270.000 km - po smrti :-(

Více
17 roků 1 měsíc zpět #8 od Předseda

Najjednoduchsie je natankovat doplna, zapisat si kilometre, pri dalsom tankovani zase doplna ihned zistis spotrebu. Nie je to sice uplne presne, ale je to najrychlejsi sposob. Cim vacsi pocet tankovani, tym presnejsia spotreba.

Ještě jednodušší je při tankování resetnout denní počítadlo kilometrů.

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Více
17 roků 1 měsíc zpět #9 od scherer012

No prave, ze td se ti zavzdusni jako prd, kolikrat ja tocil jak blazen a malem vybil baterku, kdyz mi dosel benzin na ceste :lol:

benzín v td???????
však nemáš dlho ten td :D :D :D

Fiat Tipo 1.7D
pomaly dávaný dokopy

po tráve sa nechodí- po tráve sa smeje
práca ma fascinuje- dokážem sa na ňu dívať celé hodiny

Více
17 roků 1 měsíc zpět #10 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: Vyjizdeni nadrze do prazdna
Ty jo sem se přepsal :lol: Omlouvám se :D

Ještě k tématu- už se to psalo. Třeba Prisma měla tu výhodu, že měla u filtru pumpičku, takže se nafta pěkně nechala nasát až k filtru ručně..

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
17 roků 1 měsíc zpět #11 od rat21
Odpověděl rat21 pro téma Re: Vyjizdeni nadrze do prazdna
Mne sa par krat stalo, ze mi dosla nafta a nikdy som nemal problem nastartovat. Bolo treba dlhsie tocit, ale len trochu.

1.9 TDsX - r.v. 1991 - 270.000 km - po smrti :-(

Více
17 roků 1 měsíc zpět #12 od Max-el
Odpověděl Max-el pro téma Re: Vyjizdeni nadrze do prazdna
někde jsem četl (bohužel nevim kde), že když uplně vyjíždíte nádrž, tak ničíte palivové čerpadlo. Je totiž chlazené benzínem / naftou. Když máte málo paliva, čerpadlo není ponořené, tudíž není chlazené a nadměrně se zahřívá. Ale nevím co je na tom pravdy

Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05

Více
17 roků 1 měsíc zpět #13 od rs
Odpověděl rs pro téma Re: Vyjizdeni nadrze do prazdna
No samozrejme Maxi mas pravdu.
Jen krom poskozeni cerpadla u benzinu dochazi i k dalsimu nemilemu projevu a to je jiskreni na uhlicich.Co by to mohlo zpusobiti pri vhodne konstelaci hvezd je celkem jasne.
U dehtaku tohoto stari neni pomocne cerpadlo v nadrzi jestli se nepletu.Takze hrozi maximalne to ze by se zadrelo davkovaci cerpadlo,ktere je palivem mazano, ale to neprobehne az tak rychle

Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.

Více
17 roků 1 měsíc zpět #14 od Augustin

... naftu od Shell jinak z jinejch zdroju jsem se dostal na spotrebu i 5,5/100....

Ja Ti teda nevim jak s naftou, ale si precti clanecek , ve kterem se doctes, ze Shell teda neni v Cesku nic moc a okrada nas jako ostatne vsechny firmy.
Hlavne mne rozesmala obhajoba SHELLu na jejich strankach.

Jezdim tam na ty jejich benzinky take (avsak na benzin), ale zklamali mne soudruzi, zklamali... :cry:

Více
17 roků 1 měsíc zpět #15 od bombastiq
mě nafta v kamnech dochází celkem často (znáte to "palivoměr u tipa")
za 0,5 roku co mám tipo mě došla nafta cca 12X :oops:
jinak to nejde znát auto jede furt (kdybi něco tak mám 2 čerpadlo)

a tankuju v bludově ropu za 29,10kč :lol:

někdy i ukrainu,rusko a agro za 20kč ale to je zřídka když seženu :?

/F/I/A/T/ tipo 1,9 tds -opět jede
jako z praku Díky WR8 :)

Vygenerováno za 0.078 sekund