Vytisknout
Zobrazení: 7453

Chystáte se vyndat či vyměnit radiátor topení? Zde vám povím a poradím jak na to.

V první řadě odmontujeme kryt co je pod volantem, je od dveří až po střední panel zároveň zakrývá pojistky. Drží na šroubech dva dole (napravo a nalevo) a dva nahoře. Dále demontujeme boční kryt středního tunelu od řidičovy pravé nohy. Já jsem tam žádný kryt neměl, ale předpokládám, že bude držet též na šroubech. Pak se vám objeví tento pohled.

šrouby topení

Zde uvidíte hadice, ta spodní je přívod a ta horní zpátečka. Hadice povolte a sundejte. Připravte si nějakou nádobu, jelikož poteče voda cca 3l. Následuje vyšroubování 4 šroubů na křížový šroubovák.

Tam, co je bílá šipka je malej červík na imbus, ten drží táhlo. Povolte červík a táhlo vyndejte. Ovládá jak plastový kohout tak klapku vzduchu. Zároveň to táhlo z plastu pro ovládání kohoutu musíte vyndat také nahoře, jinak může při vyndávání radiátoru z tunelu prasknout. Rozehněte šroubovákem plastový držák, je to v něm nacvaknuté.
(Opatrně,je to s plastu)

A nyní odehněte packy a můžete radiátor vysunout směrem ke dveřím.Malinko vám bude překážet pojistková skřínka,ale trocha násilí směrem k podlaze ho dostat ven.

prázdné místo po radiátoru topení demontovaný radiátor topení

Plastový kohout je utěsněn gumičkou,takovým o kroužkem, ale přesto jsem tam pro jistotu dal silikonový tmel. Pozor až budete kohout utahovat,je z plastu a proto to chce trochu citu.

Doporučuji radiátor propláchnout, přeci jen za ta léta se v něm usazují nečistoty. Na mě vytekla rezavá voda.

Při montáži zpět je postup stejný akorát v opačném pořadí. Celá práce je přibližně na 1 hodinku pokud nebudete spěchat.