Pokud se Vám také zadrhává stěrač, když stírá okno, čtěte tento článek, je určen právě Vám. Budete potřebovat křížový šroubovák, šroubovák s hvězdičkou velikosti 20, uvolňovač šroubů, stranový klíč 10 a 13, golu + oříšek 10 a 13 a nějaký šroubovák na páčení. Povolte stěrače. Odstraňte těsnění mezi motorovým prostorem a kapotou a povolte všechny šrouby které drží plasty zakrývající motůrek stěračů.

Dále povolte šrouby které drží samotný mechanizmus stěračů. Viz foto 1, na šrouby směřují šipky, 2 šrouby nejsou na fotce vidět. Zapněte stěrače a ještě než stihnou doběhnou celý chod, otočte klíčkem zpět. Pokud jste to stihli včas, měla by se vám odkrýt matka osičky motůrku. Viz foto 2 Matku povolte a z osičky sundejte mechanismus umožňující otáčení stěračů. Já musel trochu zapáčit šroubovákem. Povolte 2 šrouby držící motůrek, nechte doběhnout motůrek do koncové polohy a povolte poslední šroubek. Celý mechanismus vyjměte, šrouby zcela vyšroubujte, odstraňte kryt z motůrku a odpojte konektor.

Všechny mechanické pohyblivé díly jsem prostříkal uvolňovačem šroubů a odstranil jsem krytku převodovky namontované u motůrku. Viz foto 3 Na fotce 4 vidíte dráhy kontaktů ve vrstvě vazelíny. Vazelínu utřete hadrem a pokud vidíte nějaké známky poškození (např. rez) vyčistěte plech jemným smirkovým papírem. Foto 5 Popřípadě můžete také doplnit vazelínu. Motůrek složte dohromady, přimontujte pomocí šroubů, nasaďte na něj stírací mechanismus a lehce dotáhněte matkou. Nastavte mechanismus do polohy, která je vidět na fotce 1 a dotáhněte stranovým klíčem. Vše namontujte zpět do vozu.

Já ještě u 2 plovoucích šroubů závitnicí obnovil závit a na všechny šrouby a matky jsem dal trochu grafitové vazelíny.